Konferencija „Prvi standard i oznaka BEZ GMO kvaliteta i domaćeg porekla – Dunav Soja”

U Privrednoj komori Srbije (PKS) u Beogradu, 22. decembra održana je konferencija „Prvi standard i oznaka BEZ GMO kvaliteta i domaćeg porekla – Dunav Soja”.

Označavanjem prvih domaćih proizvoda od genetski nemodifikovane soje u Srbiji učinjen je veliki korak da se sačuva domaća proizvodnja genetski nemodifikovane soje, jedna je od poruka skupa. Na konferenciji, koja je organizovana kako bi se stručna javnost i domaća privreda upoznala sa standardom i oznakom kvaliteta Dunav Soja, istaknuto je da se na ovaj način domaćim proizvodima  povećava konkurentnost na lokalnom, regionalnom i međunarodnom tržištu.

Na konferenciji su govorili Vesna Kovač, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija; Žarko Galetin, direktor sektora za poljoprivredu u PKS; Marija Kalentić, generalni menadžer Dunav Soja udruženja u Srbiji; Aleksandar Đokić, direktor sektora svežeg mesa u Merkator S maloprodajnom lancu, i Natalija Kurjak, direktor marketinga u kompaniji Victoria Logistic, članici Victoria Group.

Victoria Group je član Dunav Soja udruženja, a njene kompanije Victoria Logistic i Sojaprotein uspešno su impelementirale Dunav Soja standard.