Održan IV Međunarodni Dunav Soja kongres

Četvrti međunarodni Dunav Soja kongres pod nazivom “Sustainable Soya – Sustainable Europe” u organizaciji asocijacije Dunav Soja i Ministarstva poljoprivrede Mađarske, održan je 24. i 25. novembra u Budimpešti.

Program kongresa bio je posvećen dešavanjima, promenama i izazovima na tržištu soje. Preko 350 učesnika prisustvovalo je dvodnevnom kongresu u okviru koga su organizovane i različite naučno-stručne radionice na temu aktuelnih istraživanja u proizvodnji soje, stanja na tržištu i označavanja NON-GMO proizvoda. Predstavljeni su programi „Danube Soya“ i „Europe Soya“ i strategija za naredni period.

Victoria Group je na kongresu imala dva predstavnika: Nataliju Kurjak, direktorku marketinga kompanije Victoria Logistic, i Aleksandru Petrić, direktorku kontrole kvaliteta kompanije Sojaprotein. Dunav Soja kongres već četvrtu godinu okuplja predstavnike privrede, javne uprave, organizacija civilnog društva i naučnih institucija iz cele Evrope okupljenih oko zajedničke inicijative za održivo snadbevanje proteinima ovog kontinenta.  

 IV Međunarodni Dunav Soja kongres
 IV Međunarodni Dunav Soja kongres