Eksperti Victoria Group na Savetovanju o proizvodnji i preradi uljarica

U Herceg Novom je od 17. do 22. juna održano 59. Savetovanje o proizvodnji i preradi uljarica, sa međunarodnim učešćem, pod nazivom „Inovacije za bolji svet”. Organizatori, Tehnološki fakultet Univerziteta u Novom Sadu, Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, poslovna zajednica „Industrijsko bilje” i Savet tehnologa industrije ulja, okupili su i ove godine preko 100 učesnika iz zemlje i regiona.

SRB

Letnji dvobroj biltena Victoria Logistic „Za našu zemlju"

Kompanija Victoria Logistic objavila je letnji dvobroj biltena „Za našu zemlju".

U novom broju možete pročitati izveštaj sa Dana polja Dunav Soje, jednog od deset najznačajnijih događaja koji su organizovani širom Evrope povodom obeležavanja 140 godina proizvodnje soje na starom kontinentu.

Tu su i tekstovi o trenutnom stanju useva soje, žetvi uljane repice, pregled aktuelnih svetskih berzanskih kretanja, kao i intervju sa predsednikom Privredne komore Vojvodine, Boškom Vučurevićem.

SRB

ISKON ulju Zlatna medalja Novosadskog sajma

U okviru 85. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu tradicionalno su uručena priznanja najboljim poljoprivrednim proizvodima u različitim kategorijama.

Komisija za ocenjivanje kvaliteta jestivih biljnih ulja i srodnih proizvoda dodelila je Zlatnu medalju ISKON jestivom rafinisanom suncokretovom ulju. Kompanija Victoriaoil, članica Victoria Group, bila je među osam proizvođača čiji su proizvodi bili u konkurenciji, a ni ove godine nije izostalo priznanje Novosadskog sajma za kvalitet ulja ove šidske uljare.

SRB

Dan za partnere na Poljoprivrednom sajmu

U okviru 85. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, kompanije Victoria Logistic i Veterinarski zavod Subotica, članice Victoria Group, održale su tradicionalni Dan za poslovne partnere. Oko 500 poslovnih partnera okupio je ovaj skup koji je održan 17. maja. Predstavnici menadžmenta obe kompanije razgovarali su sa zvanicama o rezultatima dosadašnje saradnje i planovima za drugi deo tekuće godine.

SRB

Victoria Group najveći izvoznik sačmi

Udruženje „Žita Srbije”, u saradnji sa Organizacijom za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (UN FAO) i Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), organizovalo je 16. maja „Dan žitara“ u okviru 85. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu. Na ovom tradicionalnom skupu uručena su priznanja kompanijama sa najboljim rezultatima postignutim u trgovini žitaricama i uljaricama.

SRB

Victoria Logistic aktivna u edukaciji budućih agrarih stručnjaka

Međunarodna organizacija studenata polјoprivrede i srodnih nauka (IAAS), u saradnji sa Savezom polјoprivrednih inženjera i tehničara Srbije (SPITS) i Privrednom komorom Srbije (PKS), organizovala je  10. maja u Beogradu drugu po redu konferenciju „Za korak ispred u agrobiznisu 2018”. Cilј konferencije je informisanje i edukacija studenata i mladih koji se bave agrarom o prednostima primene i načinima funkcionisanja savremenih tehnologija u polјoprivredi.

SRB

Novi broj biltena Victoria Logistic „Za našu zemlju"

Victoria Logistic objavila je 64. broj biltena „Za našu zemlju".

U novom broju nastavlja se serijal tekstova o merama IPARD programa. Predstavljene su brošure o dobroj poljoprivrednoj praksi i tehnologijama za ublažavanje dejstva prirodnih nepogoda u proizvodnji soje i kukuruza u Srbiji. Preporučujemo i članak o drugoj deceniji primene IP programa u soji koji sprovode Sojaprotein i Victoria Logistic.

SRB

Pages