70. broj biltena „Za našu zemlju"

Kompanija Victoria Logistic, članica Victoria Group, objavila je 70. broj biltena „Za našu zemlju".

Od sadržaja novog broja posebno izdvajamo tekstove o specifičnostima proizvodnje soje u 2018. godini i tržištu pšenice u Srbiji. Preporučujemo da pročitate i izveštaj sa 9. GMO-Free konferencije održane prošlog meseca u Berlinu, kao i članak "Da li mineralna đubriva zakišeljavaju zemljište?".

SRB

Victoria Group među najvećim izvoznicima u prva tri kvartala

Victoria Group nalazi se među 15 najvećih izvoznika Srbije u prva tri kvartala ove godine.

Ministarstvo finansija Republike Srbije je u okviru svog izveštaja o tekućim makroekonomskim kretanjima objavilo listu najvećih izvoznika u periodu januar-septembar 2018. godine. Prema podacima Uprave carina, Victoria Group je zaključno sa trećim kvartalom na inostranom tržištu realizovala prodaju vrednu 93,3 miliona evra, što je kompaniju pozicioniralo na 15. mesto ove liste.

SRB

Novi broj biltena „Za našu zemlju" objavljen

Kompanija Victoria Logistic, članica Victoria Group, objavila je 69. broj biltena „Za našu zemlju".

Tema započeta u prošlom broju o gajenju uljane repice nastavlja se u ovom. Serijal čine tri članka: „Uljana repica je posejana, šta raditi dalje?“, „Šta raditi sa bolestima, korovima i štetočinama kada nikne uljana repica?“ i „Profesionalna zaštita uljane repice“.

Posebno izdvajamo i tekst o primeni suncokretovih sačmi u proizvodnji stočne hrane.

SRB

Eksperti Victoria Group na Savetovanju o proizvodnji i preradi uljarica

U Herceg Novom je od 17. do 22. juna održano 59. Savetovanje o proizvodnji i preradi uljarica, sa međunarodnim učešćem, pod nazivom „Inovacije za bolji svet”. Organizatori, Tehnološki fakultet Univerziteta u Novom Sadu, Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, poslovna zajednica „Industrijsko bilje” i Savet tehnologa industrije ulja, okupili su i ove godine preko 100 učesnika iz zemlje i regiona.

SRB

Letnji dvobroj biltena Victoria Logistic „Za našu zemlju"

Kompanija Victoria Logistic objavila je letnji dvobroj biltena „Za našu zemlju".

U novom broju možete pročitati izveštaj sa Dana polja Dunav Soje, jednog od deset najznačajnijih događaja koji su organizovani širom Evrope povodom obeležavanja 140 godina proizvodnje soje na starom kontinentu.

Tu su i tekstovi o trenutnom stanju useva soje, žetvi uljane repice, pregled aktuelnih svetskih berzanskih kretanja, kao i intervju sa predsednikom Privredne komore Vojvodine, Boškom Vučurevićem.

SRB

Pages