61. broj biltena „Za našu zemlju"

Kompanija Victoria Logistic objavila je 61. broj biltena „Za našu zemlju".

Skrećemo vam pažnju na tekst o AgroPort centru u Bačkoj Palanci – odličnim rezultatima koji su postignuti u 2017. godini, kao i planovima za 2018. godinu. Preporučujemo vam i zanimljiv članak o digitalizaciji poljoprivrede, a među sadržajem sa konkretnim savetima za poljoprivredne proizvođače izdvajamo temu o prihrani biljaka azotom kao elementom izuzetno značajnim za prinos.

SRB

Victoria Logistic na savetovanjima zaštite bilja i procesne tehnike u poljoprivredi

U organizaciji Društva za zaštitu bilja Srbije od 27. novembra do 1. decembra održano je XIV Savetovanje o zaštiti bilja,  kao najmasovnije strukovno okupljanje na kome se svake godine razmenjuju poslednja saznanja u oblasti zaštite bilja i razmatraju aktuelni problemi i teme koje su obeležile protekli period.

Kompanija Victoria Logistic, članica Victoria Group, tradicionalno učestvuje na ovom Savetovanju, koje je ujedno jedna od prilika da se sa poslovnim partnerima razgovara o saradnji u novom ciklusu proizvodnje.

SRB

Victoria Group završava godinu među najvećim izvoznicima Srbije

Vrednost izvoza 15 najvećih izvoznika u Srbiji za 11 meseci ove godine iznosila je 3,8 milijardi evra, navodi se u izveštaju Ministarstva finansija Republike Srbije za koji su korišćeni podaci Uprave carina.

Na ovoj listi kompanija Victoria Group zauzela je 14. mesto sa realizovanom prodajom na inostranom tržištu od 141,3 miliona evra u periodu januar-novembar 2017. godine. U pogledu regionalne strukture izvoza kompanije dominira prodaja na tržištu zemalja EU, uz stabilnu prodaju u zemljama regiona, ali i rast prodaje van Evrope. 

SRB

Victoriaoil podržala humanitarnu akciju „Topli dinar“

Završena je velika humanitarna akcija „Topli dinar“ koju su organizovali PerSu marketi, a koju je podržala kompanija Victoriaoil, članica Victoria Group.  

Tokom oktobra od svake kupovine u ovom lancu prodavnica doniran je po 1 dinar, i na taj način prikupljeno je preko milion i po dinara za kupovinu ogreva za 100 najugroženijih porodica na teritoriji Vojvodine. Podela ogreva realizovana je u prvoj polovini novembra.

SRB

Održan 7. Poljoprivredni forum „Hrana za Evropu“

Sedmi poljoprivredni forum „Hrana za Evropu“ u organizaciji Ekonomskog instituta i Društva agrarnih ekonomista Srbije, okupio je stručnjake iz nauke i prakse u Vrdniku od 16. do 18. novembra. U radu foruma posvećenom temi „Pametna poljoprivreda“ učestvovali su predstavnici vlade, Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU), Privredne komore Srbije, poljoprivrednih i prehrambenih kompanija i zadruga.

SRB

„Originalni razgovori” kao podrška mladima uz učešće Victoria Group

Kompanija Victoria Group učestvovala je u projektu „Originalni razgovori” u organizaciji „Original magazina” i Fondacije Novak Đoković. Cilj ovog projekta bio je da se mladima bez većeg radnog iskustva omogući razgovor sa stručnjacima za ljudske resurse velikih kompanija u Srbiji i, kroz simuliran intervju za posao, pruži prilika da poboljšaju svoje komunikacione veštine, unaprede CV i prevaziđu tremu kod predstavljanja svojih kompetencija potencijalnom poslodavcu. Na ovom događaju održanom 18.

SRB

Pravo vreme za analizu zemljišta kao investiciju u petogodišnje planiranje proizvodnje

Polazna tačka na putu do visokih, kvalitetnih prinosa i roda je sprovođenje agrotehničke mere – analize plodnosti zemljišta. Analiza plodnosti omogućava poljoprivrednim proizvođačima da indirektno uštede novac, tako što će na osnovu njenih rezultata saznati hemijsku vrednost  zemljišta, i shodno tome šta mu kroz mineralna hraniva treba dodati i u kojoj količini.

SRB

Pages